Безапелационното представяне на Майкъл Иванов продължи и на пистата в Кортен

Майкъл Иванов води убедително на пистата в Кортен Майкъл Иванов води убедително на пистата в Кортен Снимка: Фейсбук на Zlatislav Ikonomov

През миналия уикенд, 5 и 6 септември, община Нова Загора бе домакин на 3-ия кръг на Републиканския шампионат по мотокрос, който се проведе на мотополигона в Кортен. 97 състезатели от мотоциклетни клубове от цялата страна се включиха в битката за точките от двата манша в различните класове, като публиката видя най-доброто от родния ни елит в този спорт.

Още в квалификациите в съботния ден си пролича, че в клас MX1 Майкъл Иванов ще е претендент номер 1 за победата и в двата манша, т.к. троянският състезател постави време от 1:37.536 минути, което бе с 5,644 секунди пред втория Георги Георгиев и 6,592 секунди пред третия в квалификацията Ивелин Манев.

В деня на състезанието, неделя, предположенията се оказаха верни и безапелационното представяне от началото на сезона на Майкъл Иванов (МСК НСА Моторспорт, КТМ) продължи и на пистата в Кортен. Студентът от спортната академия караше по изключителен начин в двата манша, като правеше огромни разлики във времената на конкурентите си след всяка измината обиколка. С аванс от над минута и половина Майкъл завършваше и в двете пробягвания, а след него "вреше и кипеше", тъй като всички останали състезатели се бориха "със зъби и нокти" за място на подиума. Така след оспорваната битка зад Майкъл на второто място в общото класиране след двата манша се нареди Георги Георгиев (42 точки, СК Киппен МХ рейсинг тим, Сузуки), а третото място бе спечелено от Любомир Васев (40 точки, СК Киппен МХ рейсинг тим, Ямаха).

Пълните резултати може да видите от следния линк: https://speedhive.mylaps.com/Events/1801676

Следващият кръг от календара на Републиканския шампионат по мотокрос ще бъде на 19 и 20 септември на Зелен дол, Благоевград.

www.HemusNews.com

Споделяне