Майкъл Иванов спечели шампионска титла в Европейския шампионат по Супермото

През изминалите почивни дни на трасето на летищен комплекс Долна Митрополия, Плевен, повече от 5000 зрители станаха свидетели на надпреварите в предпоследния и последния кръг от FIM Europe European SuperMoto Championship и BMU European Road Racing Championship. Общо в състезанията на трасето в Долна Митрополия участие взеха 94 пилоти от България, Румъния, Чехия, Русия и Турция. Повече от успешно завърши сезон 2020 за българските състезатели.

Майкъл Иванов грабна шампионската титла по Супермото в клас SM OPEN по безапелационен начин.

В съботния ден се проведоха състезателните маншове от програмата на предпоследния кръг за сезона от европейското първенство по Супермото. Както се очакваше, нашият съгражданин Майкъл Иванов продължи победната си серия и с чудесно представяне повеждаше конкуренцията от старта до самия финал в клас SM OPEN. И в двата съботни манша след Майкъл стълбичката се допълваше от Янко Ташев (МСК Ридо Самоков, КТМ), който остана втори и третият Виктор Нейчев (МСК БГ Пауър, КТМ).

В неделния състезателен ден се проведе последният кръг за сезона от европейското първенство по Супермото. В клас SM OPEN продължи безапелационният успех за Майкъл Иванов (МСК НСА Моторспорт, Хускварна), който победи и в двете състезания силната конкуренция и затвърди шампионската си титла. Втори и трети на подиума се качиха Александър Латишев (Русия, Хонда) и Красен Кънчев (МСК БГ Пауър, КТМ).

Пълните резултати може да видите от тук: https://speedhive.mylaps.com/Events/1805589

Източник: Българска федерация по мотоциклетизъм

 

www.HemusNews.com

Споделяне