Петък, 18 Декември 2020 18:40

Милена Тодорова постепенно навлиза във форма и днес завърши 29-та в спринта

Троянската гордост в световния биатлон Милена Тодорова Троянската гордост в световния биатлон Милена Тодорова Снимка: БФБиатлон

Днес, във втория ден на четвъртият кръг за Световната купа по биатлон, се проведе спринта на 7,5 километра при жените.

Милена Тодорова, която постепенно навлиза във форма и върви стремглаво нагоре, се представи най-добре от българките. Тя направи по една грешка при двете си стрелби и завърши пред доста голям брой звезди със същия брой грешки - на 29-та позиция, с изоставане от 1:28.5 след победителката. Троянската гордост завърши точно пред Лиза Витоци от Италия и победителката от първия спринт в Австрия преди седмица Дзинара Алимбекова от Беларус, които направиха по три грешки в стрелбите си. Другите българки Даниел Кадева и Мария Здравкова също допуснаха по две грешки, но заради по-слабото си бягане останаха съответно на 91-ва и 97-ма позиция.

На почетната стълбичка се наредиха три състезателки от Норвегия. Тирил Екхоф записа своята втора победа от началото на сезона в Световната купа по Биатлон, след като триумфира в спринта на 7,5 километра от втория уикенд в Хохфилцен, Австрия. Тя направи един пропуск при стрелбата си от положение легнал, но благодарение на силното си ски бягане триумфира със 7,6 секунди пред своята сънародничка Ингрид Ландмарк Тандреволт, която не допусна грешки в стрелбата си. Трета се класира Марте Олсбу Рьозеланд, която изпусна една мишена при първата си визита на стрелбището и завърши на 24,6 секунди от победителката.

Програмата продължава в утрешния ден с преследванията при мъжете и жените. Мъжкият старт на 12,5 километра е от 14:00 часа българско време, а преследването на 10 километра при дамите е с начало 16:00 часа.

www.HemusNews.com