Сряда, 06 Януари 2021 17:14

Изпратиха с продължителни ръкопляскания футболния треньор Александър Николов

На 4.01., в навечерието на християнския празник Водици, новата чума на 21. век отне живота на обичания футболист Сашо – точно месец след смъртта на троянския благодетел Марин Радевски. Необичайното време не дава възможност за традиционно сбогуване с покойниците. В параклиса "Св. Архангел Михаил" роднини, приятели и колеги се поклониха пред портрета на Сашо, запечатил неизменната му усмивка. Хората, които възпита, тези с които гради бъдеще за троянския футбол, го изпратиха с нестихващи аплодисменти, ридания и викове "Бат Сашо" на троянския стадион. Катафалката с невидимия ковчег влезе през входа на втория му дом – стадион "Чавдар", в чието изграждане е участвал. Направи две бавни обиколки на стадиона.

Трибуните бяха пълни, за да наблюдават "последния мач" на любимия футболист. Момчета запалиха фойерверки. След катафалката потегли множеството, което не се знае дали са могли да удържат да не участва в погребението.

Казват, че когато човек умре срещу голям или на такъв християнски празник, е праведен и душата му отива право в рая. Сашо и Марин Радевски бяха и погребани на още по-светли празници – Богоявление и Никулден. Със сигурност са от дясната страна на Божия престол, а още по-сигурно – завинаги в сърцата на благодарните троянци!

Повече снимки може да разгледате в галерията по-долу!

www.HemusNews.com