Събота, 09 Януари 2021 21:51

24-то място за Милена и 27-мо за Владо в предследванията в Оберхоф

Милена Тодорова и Владимир Илиев Милена Тодорова и Владимир Илиев

В събота в германския център за зимни спортове Оберхоф се проведоха преследванията на 10 км при жените и на 12,5 км при мъжете от Световната купа по биатлон. В тях участие взеха и нашите съграждани Милена Тодорова и Владимир Илиев.

При дамите Милена потегли от 30-та позиция. В състезанието тя отново показа отлична бързина в ски бягането и имаше шанс да влезе в първите двадесет, но на стрелбището допусна две грешки (по една в първата и третата стрелба) и това я нареди на 24-то място, което е най-доброто и класиране от началото на сезона. С това тя добави нови 17 точки за Големия кристален глобус, където в момента заема 50-та позиция.

Другата българка Мария Здравкова сбърка четири пъти при първите си три посещение на рубежа и беше затворена с обиколка, което не ѝ позволи да завърши състезанието.

Състезанието бе спечелено от норвежката Тирил Екхоф, която допусна две грешки на стрелбището. След нея стълбичката на победителите се допълва от Марте Олсбу-Ройселанд, която не допусна грешки в стрелбата, и австрийката Лиза Тереза Хаузер с една грешка.


По-късно през деня се проведе и мъжкото преследване на 12.5 км, където участие взе Владимир Илиев, който беше единственият българин в него. Владо стартира от 38-ма позиция, на която бе завършил предния ден в спринта. В състезанието той допусна три грешки в стрелбата, което му костваше три наказателни обиколки. Въпреки това той се изкачи с цели 11 места напред и завърши на 27-ма позиция. С този резултат той добавя нови точки за Световната купа и вече заема 50-то място с актив от 29 т.

Норвежката доминация продължи и в това състезание и първите три места бяха заети от Стурла Хоум Леграйд, който допусна 2 грешки в стрелбата, Йоханес Дале със същия брой грешки и Тарей Бьо с три грешки.

www.HemusNews.com