Сряда, 10 Февруари 2021 19:57

Българските биатлонисти със силен старт на световното първенство в Словения

В смесената щафета на 4 по 7.5 километра, първи старт от световното първенство по биатлон в словенския зимен център Поклюка, българският отбор в състав Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Милена Тодорова и Даниела Кадева завърши на 15-а позиция. Това класиране е изравнено най-доброто постижение в историята за българския биатлон в тази дисциплина.

Доброто класиране на отбора ни идва след отличните бегови времена и подобрената стрелба, където биатлонистите ни използваха само 5 резервни патрона в осемте си стрелби и се движеха 13-и, но в последния етап от състезанието бяха изпреварени от щафетите на Финландия и Беларус.

Състезанието очаквано бе спечелено от Норвегия. Шампионите в състав Стурла Холм Лагрейд, Йоханес Тингенс Бьо, Тирил Екхоф и Марте Олсбу Ройзеланд завършиха за 1:20:19.3 часа и използваха 11 допълнителни патрона. Среброто остана за щафетата на Австрия на 27 секунди, а бронзовите медали бяха спечелени от шведите, които завършиха на малко над 30 секунди след победителите.

Световното първенство по биатлон продължава със спринтовете за мъже в петък и за жени в събота, плюс преследванията в неделя.

Следващият понеделник е почивен ден, после в програмата са насрочени индивидуалните дисциплини (16.02 за жени и 17.02 за мъже), индивидуалната смесена щафета (18.02), класическите щафети (20.02) и шампионатът ще завърши на 21 февруари с масовите стартове.

www.HemusNews.com