Сряда, 05 Май 2021 13:50

Владо и Милена ще бягат за благородна кауза

Wings for Life World Run Wings for Life World Run Снимки: Facebook

Най-голямото световно бягане с кауза – Wings for Life World Run, ще се проведе и през 2021. На 9 май точно в 14:00 ч. местно време хиляди души от десетки различни държави ще стартират едновременно, за да подкрепят фондацията в мисията ѝ гръбначните увреждания да станат напълно лечими. Сред тези страни за пети пореден път ще бъде и България.

Много известни личности заявиха желанието си за участие. Сред тях са и звездите на българския биатлон - нашите съграждани Владимир Илиев и Милена Тодорова.

Владимир Илиев: "За втора поредна година ще участвам в тази страхотна кауза. Нека заедно бягаме за тези, които не могат!"

Милена Тодорова: "Нека се обединим и да подкрепим тези, които нямат тази възможност!"

Тази година в София ще има официално организирано събитие от Run BG, в което всеки може да се включи. Повече информация за бягането в Борисовата градина вижте ТУК.

Всеки, който желае да бъдете съпричастен към каузата, може да се запишете за участие в събитието през приложението на Wings For Life (достъпно с Android и iOS). Минималната такса, която дарява с регистрацията си е 8 евро, но ако желае, може да допринесе и с по-висока сума.

Целта на кампанията е да се стимулира напредъка в изследователската дейност, която търси лек за гръбначните заболявания. В последните години все повече учени от цял свят считат, че дори и хроничните увреждания могат да станат лечими.

Колкото повече хора подкрепят каузата, толкова повече се увеличава възможността да бъде намерено решение на проблема съвсем скоро.

От началото на инициатвата през 2014 г. са регистрирани 700 000 човека от 195 националности, които общо са изтичали 7 милиона километра и са събрани над 30 милиона евро, преведени на фондация Wings for Life, под формата на дарения и регистрационни такси.

Нека станем част от глобалната инициатива и през 2021 г. и заедно с повече от 72 различни държави по света дадем крила за живот.

Кои български звезди още се включиха в каузата - ВИЖ ТУК.

Използвана е информация от Run BG