Сряда, 12 Май 2021 17:24

Евгений Плющенко ще насърчава и помага на младежи в най-големия международен спортен Комплекс в България - "Камчия"

Евгений Плющенко Евгений Плющенко Фото: Matthew Stockman / Getty Images

Многократният олимпийски, световен и европейски шампион във фигурното пързаляне Евгени Плющенко ще помага и наставлява млади хора по пътя към успеха в Менторската програма на Комплекс „Камчия“.

Многократният олимпийски и световен шампион във фигурното пързаляне Евгени Плющенко е вторият Ментор, който ще подпомага, насърчава и амбицира млади таланти, а и всички деца-посетители на Комплекс „Камчия“, по пътя към успеха. Менторската програма на Спортния комплекс стартира в края на април, а първи ментор в нея е Принц Кирил. Програмата е разработена съвместно между Комплекса и Асоциация „Докосни дъгата“.

„Миналата година не беше лесна за спортистите. Надявам се, че въпреки липсата на редовни тренировки, никой от вас не се е отказал и е продължил по пътя към спортните върхове. Спортен комплекс "Камчия", който винаги е бил международна платформа, където се срещат спортисти от различни националности - да се състезават, да общуват и да се сприятеляват. Комплексът позволява на всеки от вас да избере тренировка по свой вкус. Базата му предоставя възможност да тренирате в повече от 50 различни дисциплини. Сега, докато сте млади, можете да опитвате, да експериментирате и да се реализирате в различни посоки. Като двукратен олимпийски шампион и двукратен олимпийски медалист, трикратен световен шампион, седемкратен европейски шампион, носител на много други награди и титли, а сега треньор и учител, искам да кажа, че най-важна е вярата в себе си, желанието за работа и изправено да вървиш към своята цел в спорта и в живота“, съобщи Плющенко.  

„Щастлив съм, че шампион от ранга на Плющенко ще насърчава и ще помага на младите хора да вървят напред, да се борят, и да растат здрави и активни“, каза изпълнителният директор на СОК „Камчия“ Николай Недялков.

„Асоциация „Докосни дъгата“ от години работи активно за това младите хора в България да получават добър пример, към който да се стремят. Принц Кирил и Евгени Плющенко поставят старт на Менторската програма, която е достъпна за всички спортисти в Комплекса, а и за всички негови посетители“, допълни председателят на Асоциацията д-р Денислава Ангелова.

Спортният комплекс, който разполага с огромни възможности за професионални тренировки в 35 олимпийски вида спорт, си поставя за цел още по-мащабно насърчаване на младите хора.


Спортен комплекс „Камчия“ е единствен по рода си международен център за образование, култура, отдих, спорт, здраве, бизнес и конгресен туризъм, с над 10-годишен опит и традиции. Комплексът е разположен на 25 километра южно от гр. Варна, в непосредствена близост до уникалния биосферен резерват „Камчия“ и обширните, и чисти плажове на българското Черноморие, сред тишината и спокойствието на вековната гора. Спортен комплекс „Камчия“ отговаря на всички олимпийски стандарти – в него се провеждат национални и международни състезания, тренировки и спортни лагери. Закритата му част се състои от басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта, мултифункционално поле с възможност за превръщането му в ледена пързалка и зали за различни видове спорт. Има и открити игрища за футбол, баскетбол, волейбол и тенис. Комплексът е предпочитано място за любителски и професионални тренировки на български и международни спортисти заради удобствата, комбинирали условия за спорт и възможности за пълноценна почивка.