Троянци с отлично представяне на държавното по коло-ориентиране в Шкорпиловци

На почетната стълбичка На почетната стълбичка Снимки: Variant 5 Targovishte

Известният троянски спортист Станимир Беломъжев от „Ски клуб Хемус Троян“ е първи в дългата дистанция на 28 км в проведеното край Шкорпиловци от 1-4 юни Държавно първенство по коло ориентиране за всички възрастови групи в дисциплините Спринт, Дълга дистанция, Щафети и съпътстващ старт – Пролог. Втори и трети с малка разлика след Беломъжев са Ивайло Христов от „Валди София“ и Илдар Михнев от „Север Плевен“. При жените първа е Косара Ботева от „Узана Габрово“, на второ съотборничката ѝ - Христина Козарева, а трета е Грета Иванова от „Север Плевен“.

Злато получи Християна Христова Ж14 от СКО “Хемус Троян“ за участието си в Пролог, дълга дистанция и щафета. Общинският съветник Мариян Данчев спечели второто място при М45 и Атанас Киряков трето при М12  - също в първия ден от състезанието - Пролог.

Адмирации заслужават и други представители на СКО “Хемус Троян“ за първото място в щафетата Ж16 – Дария Йончева Християна Христова и Пламена Иванова, както и за второто място при М35 в отборната надпревара - Мариян Данчев, Павел Шопов и Красимир Киряков.

Организатори на проведеното ДП по коло ориентиране са: Спортен клуб по ориентиране „Бегун” Варна и Българска Федерация по Ориентиране с партньорството на Община Варна, кметство с. Шкорпиловци.

Подробно класиране в различните дисциплини може да откриете на сайта на Българска федерация по ориентиране от тук: https://www.bgof.org/

Снимки: Variant 5 Targovishte

Споделяне