Майкъл Иванов стартира сезона в надпревара с куп звезди на мотокроса

Състезанието по мотокрос в клас МХ 1 в Алгеро, остров Сардиния Състезанието по мотокрос в клас МХ 1 в Алгеро, остров Сардиния Снимка: БФМ

Сезонът в мотокроса стартира този уикенд, 29-30 януари, с първия кръг от международния италиански шампионат „Internazionali D’italia Motocross“ в Алгеро, на остров Сардиния. Майкъл Иванов и още двама български състезатели се включиха в изключително оспорваните надпревари в класовете 125 cc, MX 1 и МХ 2.

В клас МХ 1 Майкъл Иванов с „Husqvarna“ направи отлично пилотиране и зае 12-то място в състезание с почти целия световен елит на мотокроса, сред които топ пилотът на Honda и четирикратен световен шампион Тим Гайсер, в елитната компания на Хорхе Прадо, Глен Колденхоф, Джеръми Суивър, Джереми ван Хоребек, Бен Уотсън, Мич Евънс, Максим Рено и редица други титулувани състезатели. Победител стана фирменият пилот на „Monster Energy Yamaha Factory“ Джеръми Суивър, следван от четирикратния световен шампион Гайсер с „Honda“ и Гарсия Фернандес.

В клас МХ 2 Кристиан Петков с КТМ преодоля квалификациите и завърши на 36-то място. Победител в неговия клас стана белгиецът и фирмен пилот на „Monster Energy Yamaha Factory“ Яго Геертс, следван от Корнелиус Тондел и Хакон Фредриксен.

При 125-кубиковите Давид Йорданов с КТМ, който кара за италианския „Team Factory Paolucci Racing“ зае 25-то място и в двата манша, а победата е за холандеца Ивано ван Ерп.

В надпреварата при Супершампионите, в която участват първите 20 в класирането от МХ 1 и МХ 2, Майкъл Иванов зае 30-то място в подреждането, а на първите 3 места се наредиха Гайсер, Суивър и Геертс.

Голяма част от звездите използват тази ранна част на сезона за подготовката си за големите шампионати през сезон 2022. Следващият кръг от „Internazionali D’italia Motocross“ е на едно от любимите на Майкъл Иванов трасета – това в Риола Сардо.


Репортаж от Internazionali d'Italia Motocross 24MX Round #1 Alghero - ITA може да изгледате във видеото по-долу.

Споделяне

Медия