Владо и Милена спечелиха титлите в спринта на Държавното първенство по биатлон

Снимка архив: Милена Тодорова и Владимир Илиев Снимка архив: Милена Тодорова и Владимир Илиев

Във високопланинския спортен комплекс „Белмекен“ днес стартира Държавното първенство по биатлон.

Титлата в спринта на 10 км при мъжете очаквано бе спечелена от звездата на българския биатлон Владимир Илиев (Аякс - Троян), който премина дистанцията за 21:10.9 минути и допусна само две грешки в стрелбата от положение легнал. Призовата тройка бе допълнена от Димитър Герджиков (Чепеларе), който се нареди втори, след като допусна една грешка и завърши на 1:11.6 минути след победителя, и третия Антон Синапов (Рожен) с пасив от 1:18.6 минути и две грешки.

Титлата в спринта на 7,5 км при жените също очаквано бе спечелена от звездата на българския биатлон при дамите Милена Тодорова (НСА), която премина дистанцията за 22:12.4 минути и допусна две грешки в стрелбата. Почетната стълбичка бе допълнена от втората Мария Здравкова (Амбарица) с изоставане от 2:08.3 минути и третата Даниела Кадева (Банско 2019) на 2:30.6 минути, и двете с по две пропуснати мишени.

При младежите шампион е Васил Зашев (НСА) с 23:22.5 минути и четири пропуснати мишени, а след него останаха съотборниците от Банско 2019 Благой Тодев и Благовест Стоянов. При юношите първи в спринта на 7,5 километра е Константин Василев (Аякс) с 18:50.8 минути с чиста стрелба.

При девойките шампионка стана Десислава Джаджарова (НСА) с 31:15.6 минути (2 грешки), а при девойките старша възраст в спринта на 6 километра победителка е Валентина Димитрова (Сапарева баня) с 20:09.5 минути (1 грешка).

Изненадващо в Държавното първенство по биатлон на България участват и състезатели от Република Северна Македония, за което няма информация поради каква причина са допуснати в българския шампионат.

Утре първенството продължава с преследванията във всички възрастови групи.

Споделяне