Христо Минков ще гони рекорд по маршрута Ком - Емине

Христо Минков преди старта Христо Минков преди старта Снимка: Христо Минков

20-годишният ултрамаратонец Христо Минков от Троян тази сутрин в 6 часа тръгна по маршрута Ком - Емине, за да го премине скоростно. Маршрутът по почти цялото протежение на Стара планина от близо 600 км е едно от най-големите предизвикателства пред смелчаците. Сега рекордът за скоростен пробег се държи от Божидар Антонов, който през август 2018 година е преминал по него за 4 дни, 8 часа и 27 минути. Миналата година Христо опита да го подобри и се движеше много добре, но травма го принуди да спре някъде по средата на маршрута.

Както тогава, и сега неговото движение ще може да се проследява в реално време на този адрес:

https://gps.tracksport.eu/map/xristo-minkov-kom-emine-2022

За какво време Христо преминава точките по трасето, както и да ги сравните с други състезатели, може да направите от следния линк : 

https://fkt.bg/trackingnorest/e3-fkt-summer-2022-1

Христо е смел и целеустремен, убедени сме, че този път ще успее! Неслучайно на неговата страница във фейсбук четем девиза „Дела трябват, а не думи“. Като ултрамаратонец той има множество участия и първи места, миналата седмица бе на Лудогорския маратон.

Бащата на Христо – Павлин Минков, ще бъде, както и миналата година, негова поддръжка. А всички от голямото му семейство, приятели и почитатели ще стискат палци за успеха на самотния маратонец.

Новото този път е, че има и организирана подкрепа от инициативен комитет за осигуряване на поддръжка по трасето. Основни двигатели за това са баща му Павлин Минков, Васил Станев и Иван Макариев. Спонсорската подкрепа за състезанието е от Община Троян, Герман Гачевски (TSD Group), Радослав Чолаков - Роко („Капитал Груп“), Иван Макариев („Дим такси“) и Венци Венев („Сивен“).

Споделяне