Триумфално посрещане на Световния вицешампион по биатлон Владимир Илиев

Сребърният медалист от световното първенство по биатлон Владимир Илиев вече е в своя роден град Троян.

Той бе посрещнат на летище София от много български фенове, троянски почитатели, състезатели по биатлон от клубовете Аякс Троян и Амбарица Троян, роднини, приятели и журналисти.

Сред присъстващите бе и кметът на община Троян - г-жа Донка Михайлова, която предвождаше огромната троянска група. Сред посрещачите бе и председателя на Българската федерация по биатлон - олимпийската шампионка Екатерина Дафовска.

След появата на Владо, фоайето на летището екна от мощните възгласи на посрещащите го, които развяваха българския трибагреник, знамената на Троян и клубовете Аякс и Амбарица, плакати с надписи "Добре дошъл, Владо! Гордеем се с теб!", "Ти си нашата гордост" и много други. Чуваха се и народни песни съпроводени от звуците на две гайди. Две момичета в народни носии по стара българска традиция му поднесоха хляб и сол. Първите, които го поздравиха, бяха неговите родители, които не бяха виждали своя син повече от пет месеца. Поздравления и цветя получи от кмета Михайлова, Катя Дафовска, децата от троянските клубове по биатлон. След това Владо беше обгарден от многобройните си фенове, които се надпреварваха да се снимат с него.

Част от първите му думи бяха:
"Хубаво е да те посрещанат по този начин. Щастлив съм, че съм на родна земя след близо пет месеца. Радвам се, че има толкова много деца, които се надявам след време да последват моите стъпки, т.к. винаги сме имали традиции в тези спортове (зимните). Доста тежък сезон за мен, но се радвам, че се получи този резултат.“

Споделяне