Над 200 деца от община Троян ще участват в ски училище в КК „Беклемето“

За четвърта поредна година Община Троян участва в проекта на  Българската федерация по ски  „Научи се да караш ски“, който през 2023 г. ще обхване 200 деца от начален етап от всички  училища на територията на община Троян. Още през месец декември миналата година бе проведено проучване сред родителите и децата за желанието им да се включат в обучението по дисциплините „Алпийски ски“ и „Ски бягане“, като желаещите са повече от определените места. Децата, които остават извън списъка, ще преминат обучение при същите условия на проекта, но с финансиране от Община Троян. В рамките на проекта са осигурени транспорт, обучители и обяд. Медицинското обслужване и ски оборудването ще бъдат предоставени от Ски-зона „Сима“, а придружаващите учители - от съответните училища. Стартирането на проекта, предвидено за 16.01.2023 г., бе отложено с една седмица заради липсата на сняг, очакваме да започне при благоприятни условия след приключване на грипната ваканция и ще продължи до края на месец февруари. Заниманията са предвидени в светлата част на деня, в рамките на пет астрономически часа, с включени почивки и обяд.

Инициативата отразява вече утвърдилата се политика на община Троян за пълноценна подкрепа на личностното развитите на децата и грижата към детското здраве чрез повишаване на двигателната активност и култура.

Беше зададен въпрос има ли други инициативи в тази насока. Вяра Дочева припомни за проекта ,,Започни да плуваш“. Тя е успешна и има желаещи деца да участват в професионални състезания. На въпрос за алеята за биатлон беше отговорено, че ще се обяви обществена поръчка от клуба по биатлон.

---

Община Троян

Споделяне