Да подпомогнем благородното начинание и се влеем във вълната, като отворим освен сърцата си и кесиите си!

Проект на Многофункционална спортна зала в град Троян Проект на Многофункционална спортна зала в град Троян Снимка: Община Троян

Обръщение към гражданите на град Троян, община Троян и към всички по големия свят, които произнасят с благоговение името Троян.

Приятели, каквито и скептици да сме, всред общата разруха нашият град е в подем и вече е завидно забележим. Обновлението става пред очите ни. Институциите работят, социалният ни живот става все по-подреден. Нека се изкачим над стадиона, под Турлата, и погледнем панорамата. Ще видим ансамбъл от природни дадености и хармонична архитектура. Какво повече? Повечето може да дойде от нас. Представяте ли си Троян с лелеяната от поколения и сбъдната мечта за многофункционална спортна зала! Не е само зала, а за нас, троянците, ще бъде истински дворец. Непосредствено до залата са красивият ни стадион, тенискортовете, очертаващото се младежко градче, серия площадки за различни дисциплини, екопътека и алеите за разходки – с една дума класен спортен комплекс.

Не се ли убедихме, че спортът е начин на живот! Троян е люпилня за таланти, които разнасят славата му по света. Голямата част от обществото, а най-вече децата, желаят израстването си тук и се нуждаят от поле за подготовка и изява. Нека си припомним, че физическата култура и изобщо отношението ни към спорта са в основата на личното ни и обществено благополучие. Спортните нации не доказват ли, че високият им жизнен стандарт в голяма степен е повлиян от качествата, с  които масовият спорт формира личността им.

Основите на залата вече са положени на терасата, която първа посреща изгрева. Да подпомогнем благородното начинание и се влеем във вълната, като отворим освен сърцата си и кесиите си! Нека блеснем не само с колите и имотите, а най-вече с щедростта си! Нуждаем се от Ново Възраждане! Нека му дадем лице!

---

Лалю Пиронков

Споделяне

Медия