Петък, 29 Март 2019 23:43

Тотална доминация на троянските биатлонисти на Държавното първенство по биатлон в Белмекен

Само няколко дни след като се завърна в България, Владимир Илиев (Аякс, Троян) отново е на снежната писта и участва в Държавното първенство по биатлон, което се провежда в Белмекен.

В първия ден от първенството се проведе спринта на 10 км. при мъжете. В него Владо доказа своята класа за пореден път и с време 18:20,2 минути и две грешки в стрелбата стана държавен шампион. След него на 18,4 секунди се нареди европейският шампион Красимир Анев, който допусна също две грешки. Третото място бе заето от техния съотборник в националния отбор Антон Синапов, който също допусна две грешки и натрупа пасив от 43,9 секунди.

При жените нашата съгражданка Емилия Йорданова (Амбарица, Троян) направи чудесно състезание, като свали всичките мишени на стрелбището и с време 18:22,5 минути стана шампион в спринта на 7,5 км. След нея се нареди Даниела Кадева с четири пропуска в стрелбата и пасив от 36,3 секунди. Бронзовият медал бе спечелен от другата троянска състезателка - Десислава Стоянова (Амбарица, Троян), която допусна две грешки и завърши на 45,8 секунди.

При девойките в спринта, титлата отново бе спечелена от състезателка на Аякс - троянката Милена Тодорова.


Във втория ден положението не бе много по различно. В преследването на 12,5 при мъжете Владо отново не остави никакви шансове на конкуренцията и с време 28:43,1 минути и осем допуснати грешки в четирите стрелби спечели отново златния медал и стана двукратен шампион в републиканското първенство. Второто място този път бе спечелено от Антон Синапов, който допусна седем грешки и измина трасето с време 29:06,4 минути. На третото място се нареди Красимир Анев, също със седем пропуска в стрелбата и време 29:21,7 минути.

В преследването на 10 км. при жените титлата отново бе спечелена от троянската състезателката на Амбарица - Емилия Йорданова. Тя измина разстоянието с време 25:49,5 минути и пет допуснати грешки. Сребърния медал отново бе спечелен от Даниела Кадева с шест грешки и 26:11,9 минути, а третото място бе заето от Дафинка Коева със седем пропуска на стрелбището и време 26:54,0 минути.

При девойките в преследването също на 10 км. златото бе спечелено пак от Милена Тодорова, която измина трасето с време 25:39,6 минути и допусна общо четири грешки.

На 30.03 ще се проведе индивидуалната дисциплина на 20 км. за мъжете и на 15 км. за жените.

 

*Снимка: Фейсбук