В Троян ще се проведе третият кръг от Републиканския шампионат по мотокрос на България

Мотополигон "Троян" Мотополигон "Троян" Снимка: HemusNews

Тази събота и неделя мотополигон „Троян“ ще приеме най-добрите ни състезатели по мотокрос за 3-ия кръг от Републиканския шампионат, съобщават от Българската федерация по мотоциклетизъм. Въпреки прогнозата за дъждовно време и несобено благоприятни атмосферни условия в надпреварата ще участват над 100 състезатели от близо 30 клуба, а феновете ще имат възможност да видят своя любимец Майкъл Иванов, който тази година ще кара за първи път в родна публика. 7 са състезателите, които не познават вкуса на поражението този сезон – Радостин Присадов, Дани Цанков, Хакан Хълми, Жулиан Георгиев, Александър Ленев, Григор Царев и Кадир Масар. Домакините от Община Троян и БФМ са подготвили прекрасно трасе, на което в двата състезателни дни сили и умнеия ще премерят водещите ни пилоти.

Присадов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ е начело в МХ 50, следван от своите съотборници Георги Георгиев и Калоян Трайков. При 65-кубиковите лидер е Николай Павлов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с аванс от 12 точки пред Павел Марков от „Ридо Самоков“ и с 14 точки пред Никола Мутафчиев от „Панчо рейсинг тийм“. В МХ 85 Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ е начело с 95 точки, Александър Тасев „Александър моторспорт“ с 67 и Марио Георгиев от „Ябланица МХ“ с 66.

В МХ 2 Junior Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ е начело с пълен актив от 100 точки, след него са Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ с 84 и Мартин Лалев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с 68. Хакан Хълми от МСК „Севлиево 2004“ също е лидер в подреждането със 100 точки, но в клас МХ 2, втори е Николай Малинов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с 84, а трети Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ със същия актив. С пълен актив от 100 точки Жулиан Георгиев от „Александър моторспорт“ е начело в МХ 1, втори е Живко Богданов от „Несебър мото“ с 82, а трети е Виктор Касабов „Алба Дамасцена-МСК“ със 74.

В МХ 250 води Александър Ленев от „Джи ар си моторспорт 2020“ пред пилотите на „Ридо Самоков“ Георги Иванов с 88 точки и Веселин Велинов със 78. В МХ начело е Григор Царев от „Джи ар си моторспорт 2020“ пред Венислав Драгомиров от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с 84 и Кольо Карастоянов от „НСА моторспорт“ със 76. При Senior-ите Кадир Масар от „Тийм Масар“ води убедително пред Васил Стоянов и Веселин Малинов (и двамата от „Киппен МХ рейсинг тийм“, а при Super Senior-ите (55+) начело е Веселин Маринов от „Бургас мото“ на точка пред Живко Бонев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и на 16 пред Кольо Ковачев от „Троян моторспорт 01“.

В събота са тренировките и квалификациите, както и първите маншове в МХ 50, МХ и МХ Senior.

В неделя от 10,30 е официалното откриване, както и останалите стартове за кръга.

---

Източник: БФМ

Споделяне