Първи кръг от Държавното първенство по силов многобой в община Троян

Силов многобой в Троян Силов многобой в Троян

На 24. юни (събота) от 18:00 часа на площад „Възраждане“ ще се проведе първи кръг от Държавното първенство по силов многобой, което е част от Национална кампания "Силните срещу дрогата". Събитието е организирано от Българската федерация на силовите атлети “Айрън мен” и е по инициатива на Министерството на младежта и спорта, спортната асоциация на МВР и с подкрепата на Община Троян.

За втора поредна година едни от най-силните мъже в България ще се борят за призовите места на престижното първенство в атрактивни дисциплини на площад „Възраждане“ в град Троян.

В този кръг Българската федерация ще бъде представена от 3-ма дебютанти. Ще вземат участие и утвърдените ни атлети Юрий Божанов и Евгени Брейчев. По същото време най-силният мъж на България за 2022 г. Виниамин Каравачев ще брани честта на Родината на голямо международно състезание в Сърбия. Ицо Мусков – друго известно име на Федерацията, е с контузия след участието му в кръг от световното първенство преди месец и още не е ясно дали лекарите му позволят да се включи в състезанието в Троян. Очакваме да се включат и трима атлети от Румъния, за които това ще е първо международно състезание.

“Айрън Мен“ 2023 в Троян обещава много адреналин, демонстрация на сила и забавни зрелища, които несъмнено ще превърнат събитието  в  неповторимо спортно шоу.

Споделяне