Емилия Йорданова слагат край на спортнaтa си кариерa

Емилия Йорданова Емилия Йорданова Снимки: Фейсбук страницата на Емилия Йорданова

По информация на Българската федерация по биатлон, троянската биатлонистка Емилия Йорданова слага край на спортнaтa си кариерa.

Емилия беше неразделна част от дамския национален отбор през последните години. Най-добрият резултат на биатлонистката от Троян за Световната купа е 19-то място в спринта в Осло-Холменколен (Норвегия) през сезон 2012/2013.

На зимната Универсиада през 2011г., българката печели два бронзови медала в смесената щафета и в спринта.

Йорданова заедно с Красимир Анев заемат 8-ма позиция при дебюта на спринтовата щафета в СК през сезон 2014/2015. Българката печели сребърен медал със смесената щафета на България на лятното Световно първенство през същата година.

Емилия Йорданова има и редица медали от националните шампионати. Почти през цялата си кариера беше състезателка на Аякс (Троян), но през последния сезон се състезава за Амбарица (Троян).


Цитираме пост от фейсбук страницата на Емилия Йорданова:

Биатлона винаги ще бъде важна част от моят живот. Щастлива съм, че съм от хората имали възможността да получат уроците, които само спорта може да даде, и ако трябва да се върна назад, отново ще извървя същият път. Последните 15 години - it's been one hell of a ride, но истината е че, quitting is not always so bad.

I am ready for the next chapter.

Благодаря на хората, които бяха до мен истински, обичам Ви!


 

И ние от екипа на HemusNews благодарим на Емилия за страхотните спортни емоции и ѝ пожелаваме успех в бъдещите начинания!!!

Споделяне