Троянецът Владимир Илиев с награда „Спортен Икар“

Майката на Владо Илиев - Красимира, получи наградата Майката на Владо Илиев - Красимира, получи наградата Снимка: Pecata Kasabski

Известният троянски биатлонист Владимир Илиев е удостоен с престижната награда „Спортен Икар“ на Фондация „Български спорт“. Официалната церемония се състоя днес в Националната художествена галерия „Двореца“ в София.

Илиев бе удостоен с приза за сребърния си медал на 20 км от световното първенство в Йостерсунд (Швеция). Той е изпратил своята майка Красимира, за да получи наградата му. Вместо за София, той пътува за Франция, където през тази седмица ще са стартовете от третия кръг за Световната купа и най-вероятно ще пропусне и церемонията за Спортист на годината, която ще бъде на 19 декември вечерта в „Асикс Арена“. Същия ден Владо ще стартира в спринта на 10 км, а в събота е преследването.

Ивет Лалова, получи приза за „Шампионско дълголетие“. Сред наградените са  и 11-годишният плувец Калоян Кичуков, който с риск за живота си спаси от удавяне 6-годишно момче от Русия, както и 92-годишният Танчо Тенев, носител на 7 медала от световното първенство за ветерани по плувни спортове в Република Корея.

По време на церемонията председателят на БОК Стефка Костадинова награди с медали, плакети и грамоти ветерани и треньори за принос към спорта и олимпийското движение в България.

Споделяне