Владо Илиев е спортист на годината на Троян и за 2019 г.

Обща снимка с наградените състезатели и треньори Обща снимка с наградените състезатели и треньори

Напълно очаквано и без изненади троянският биатлонист Владимир Илиев грабна за четвърти път приза за спортист на годината на Троян. Пристижната награда той спечели и през 2015, 2017 и 2018 г.

Тазгодишното си признание, той спечели най-вече със сребърния си медал, който той спечели през март тази година в Йостерсунд (Швеция) и с него той пренаписа историята в българския спорт, т.к. до момента е първия за България от Световно първенство по биатлон при мъжете.

Поради отсъствието на Владо, който е ангажиран с предстоящите стартове във Франция, наградата получи неговата майка, която предния ден получи и престижната награда „Спортен Икар“ на Фондация „Български спорт“.

Тази година годишните спортни награди на Община Троян бяха разделени в четири категории, като идеята на общинското ръководство е да обхване по-голям брой спортисти от различни възрастови групи и по този начин да насърчава троянския спорт.

Обявяването и награждаването на победителите тази година се проведе на бляскава церемония в салона на НЧ "Наука-1870" г. организирана от Община Троян. Водещи на събитието бяха Станислава Вачева и Тереза Георгиева, а между награждаването в отделните категории, бяха добавени и няколко изпълнения на пиано, китара и флейта, Канго клуб "Виктория", каратеките от клуб "Атнес" и други.

Споделяне