Трети пореден медал за Милена Тодорова (обзор на състезанието)

Милена Тодорова получава бронзовия си медал от дисциплината Милена Тодорова получава бронзовия си медал от дисциплината

Милена Тодорова завоюва бронзов медал в преследването на 10 км, с което приключи тазгодишното Световно първенство по биатлон за юноши и младежи, което се проведе в Ленцерхайде (Швейцария).

След вчерашния спринт, по правило Милена стартира от третата позиция след рускинята Анастасия Шевченко и норвежката Аасне Скреде. С отличното си бягане, през първата обиколка Милена скъси изоставането си от водачката на половина и на стрелбището пристигна на 23,7 секунди зад нея. На първата стрелба от позиция легнал троянската състезателка бе безпогрешна, след което продължи да скъсява дистанцията между себе си и двете състезателки пред нея, които също не допуснаха грешка в стрелбата. Милена продължи отличното си придвижване по пистата и след втората безпогрешна стрелба, която също бе от положение "легнал", Милена излезе на втора позиция на 17 секунди след водачката. По време на третата обиколка нашата съгражданка все повече се приближаваше до водачката Шевченко и скъси дистанцията само на 10,9 секунди, когато дойде време за третата стрелба, която бе от положение "прав". На нея рускинята Анастасия Шевченко отново бе безпогрешна, но Милена допусна две грешки, което и костваше две наказателни обиколки, след които се завърна на 5-та позиция и 53,2 секунди зад нея. Борбата в бягането продължаваше и нашата биатлонистка се добра до 4-тата позиция. На 4-тата последна стрелба, втора от положение "прав", Милена бе перфектна и не допусна грешки, което и помогна да излезе на трета позиция, но първите две състезателки, които също не бяха допуснали грешки, вече бяха с доста голяма преднина и не оставаше нищо друго, освен да стигнат до финала.

И така с нула грешки и време 30:45,7 златото грабна Анастасия Шевченко от Русия. Втора, с една грешка, се нареди норвежката Аасне Скреде на 15,0 секунди. Трета на 48,4 секунди, завърши Милена Тодорова с две наказателни обиколки.

Равносметката: 
Ще запомним тазгодишното Световно първенство по биатлон за юноши и младежи с един от най-сериозните успехи за българския биатлон на младежко ниво, на което България се нареди на деветото място в общото класиране с три медала - тези завоювани от троянската състезателка Милена Тодорова.

Снимки от състезанието може да разгледате в нашата галерия по-долу!

Споделяне

Галерия със снимки