Неделя, 16 Февруари 2020 15:29

Милена Тодорова със страхотно представяне в преследването на Световното първенство в Италия

Милена Тодорова (снимката е илюстративна) Милена Тодорова (снимката е илюстративна) Снимка: © Иванов Андрей

Преди минути завърши преследването на 10 км при жените, кръг от Световното първенство по биатлон в Антхолц-Антерселва (Италия). В него взе участие и Милена Тодорова - единствената българка, която имаше право за участие в преследването след петъчния спринт, от който продължават първите 60 класирали се.

Милена стартира от 27-ма позиция на 1:17,3 минути след лидерката Ройзеланд. В четирите стрелби, тя се представи страхотно, като допусна една единствена грешка във втората стрелба от позиция "легнал". Всичко това в съчетание с чудесното придвижване по пистата, което троянската състезателка по традиция показва, тя успя да се придвижи с 9 места напред и да завърши на 1:32.6 минути след победителката, което я класира на 18-то място - най-доброто класиране в българския женски биатлон от златното поколение насам.

В това изпълнено с много борба и напрежение състезание, световен шампион стана представителката на домакините Доротея Вийрер със една грешка и време 29:22,0 минути. Втора на 9,5 секунди след шампионката се нареди германката Денис Херман с три грешки в стрелбата. Третото място бе спечелено от победителката в спринта, норвежката Олсбу Марте Ройзеланд, която завърши на 13,8 секунди след Вийрер и 3 допуснати грешки.

Следващото състезание при жените е индивидуалната дисциплина на 15 км, която ще се проведе от 15:15 часа на 18 февруари.

Днес от 16:15 часа е преследването на 12,5 км при мъжете, в което ще вземат участие Владимир Илиев, Красимир Анев и Димитър Герджиков.