Вторник, 18 Февруари 2020 18:32

Милена Тодорова е 17-та в индивидуалната дисциплина на Световното първенство. Класира се за масовия старт

Милена Тодорова Милена Тодорова

Днес се проведе индивидуалната дисциплина на 15 километра при жените, кръг от Световното първенство по биатлон в Антхолц-Антерселва (Италия).

Талантливата троянска биатлонистка Милена Тодорова продължи с отличното си представяне и в дългата 15 км дистанция допусна само две грешки от общо четирите стрелби и със страхотно бягане се нареди на 17-та позиция, като остави след себе си именити биатлонистки като Кайса Макарайнен, Светлана Миронова, Вита Семеренко, Лиза Витоци и други.

И голямата новина от днес: Този резултат гарантира участие на Милена Тодорова в масовия старт, който ще се проведе в последния ден от шампионата. След 11 годишно прекъсване, България отново ще има представителка в масовия старт!

Първи точки за сезона спечели и Даниела Кадева, която също направи добро състезание и след два пропуска на стрелбището финишира 36-та. Дафинка Коева остана 65-та с четири пропуска.

Победителка е отново представителката на домакините Доротея Вийрер, която допусна също две грешки на стрелбището и спечели втори златен медал на това първенство. Среброто отиде при германката Ванеса Хинц, а бронзът при Марте Олсбу-Ройзеланд от Норвегия.

Утре от 15:15 часа е индивидуалният старт при мъжете, в който ще стартират и българските биатлонисти - Владимир Илиев, който миналата година стана вицешампион точно в тази дисциплина, Красимир Анев, Антон Синапов и Димитър Герджиков.