Здраве и красота

Безплатни изследвания за ХИВ/СПИН ще правят специалистите от Регионалната здравна инспекция в Ловеч. Това ще стане по време на лятна АНТИСПИН кампания от юли до септември.
„Протестът на белите престилки е за достойни условия на труд и адекватно възнаграждение”. Това каза старшата сестра Валя Димитрова от МБАЛ-Троян, пред множеството медицински специалисти, които днес имаха ефективен протест за час в двора на лечебното заведение. Протестът е 4 месеца след началото на 1 март. Исканията са формулирани в…
Ефективната стачка на медицинските специалисти продължава и днес - 26.06 (сряда). Очаква се и омбудсманът Мая Манолова лично да пристигне за събитието.
За 26 юни от 12 ч. е определена ефективната стачка на медицинските сестри от МБАЛ-Троян. „Исканията ни, които са оповестени в декларация още във връзка с протеста на 1 март, не са нито към управителя на болницата, нито към кмета. Те са към Здравния министър”, каза старшата сестра Валя Димитрова.
Фестивалът "Здравей, здраве - Троян" 2019 на 8 и 9 юни в троянския Информационно-културен център и Екоселище "Азарея" събра изявени лектори с теми за здравето и насочиха вниманието в посока към това да пречистим телата, мислите, емоциите си и активно да спортуваме.
Събота, 27 Април 2019 18:00

Здрави в един болен свят

От 15. до 25.04. 2019 г. се проведе видео семинар с лектор Барбара О'Нийл, който включваше девет теми. Tехните заглавия може да прочетете на една от снимките в галерията.
Медицинските сестри излязоха на национален протест в редица градове на страната, включително и в Троян. На 21.03 изтeче 20-дневният срок, който медицинските сестри, акушерите, лаборантите и рехабилитаторите дадоха на министър Кирил Ананиев, за да набележи мерки за решаване на проблемите.
Днес медицински работници от Троян също излязоха на национален протест пред сградата на Общината в 12 часа.
Ако вашият лекар ви напише рецепта не за готово лекарство, а за такова, което трябва да приготви фармацевт, не разчитайте да стане в Троян. Единствената аптека, където това правеха – в „Лъгът”, се отказа от услугата. Няма достатъчно хора за подобна допълнителна работа.
Понеделник, 28 Януари 2019 23:29

Троян е в предепидемична обстановка

В Луковит е в сила грипна епидемия, а от останалите общини в Ловешка област само Троян е в предепидемична обстановка, там заболяемостта е 301 на 10 хил. души население, уточниха от РЗИ – Ловеч.
Страница 1 от 2