Здраве и красота

Три са троянските деца, родени през 2019 г. със съдействие на Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Троян.
През отчетната 2019 г., Комисията на Общински солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от Община Троян продължи своята дейност в подкрепа на граждани, които не могат сами или с подкрепата на близки да покрият разходите си за лечение.
Организаторите на инициативата „Капачки за бъдеще” са с намерение да събират и пластмасови бутилки. Популярната дарителска кампания е осигурила кувьози в 22 болници в страната, като парите за тях идват от предаването на пластмасови капачки за рециклиране. Според данни на инициаторите през изминалата година са събрани и рециклирани 190 тона…
От началото на 2020 година до сега в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ - Троян са се родили 10 бебета, което е много добре. Това е съобщил пред медийна група "Зетра" началникът на отделението д-р Марин Василев.
5 столетнички отпразнуваха през изтичащата година изпълването на своя век. Техните юбилеи бяха отбелязани според възможностите на семействата им, а по традиция общинското ръководство поднасяше поздравителни адреси и парична сума, която се полага при такъв повод. Едната от столетничките – от Голяма Желязна, вече не е между живите.
Дадено бе начало на изграждане на оранжерийния комплекс в Троян, който ще има за цел да отглежда екологично чисти зеленчуци за целите на храненето на най-малките жители на общината. Това е резултат от последователната работа на община Троян и следващата стъпка, след като няколко месеца по-рано бе засадена овощна градина.
Четвъртък, 24 Октомври 2019 09:22

Седмица на здравословното хранене

Вчера (23.10.) в голямото междучасие в СУ „Васил Левски“ беше организиран базар в чест на седмицата, посветена на здравословното хранене. Участие взеха ученички от единадесетите и седмите класове.
По повод Световния ден за борба с диабета, който се отбелязва на 14 ноември, за поредна година ще се извършват безплатни измервания на кръвна захар и гликиран хемоглобин. Те са част от образователната кампания „Открито за диабета“, която се организира за осма поредна година от фармацевтичната компания Sanofi България. Целта…
Общинският фонд за лечение на граждани е отпуснал през втория мандат на Донка Михайлова общо 120 хиляди лева, с които са подпомогнати 155 лица. Подкрепени са и 65 граждани с тежки проблеми, като сумата приблизително възлиза на 68 000 лева. Това стана ясно на пресконференция преди дни.
Човек, който е видял катедралите в Падуа и Флоренция, неволно ги сравнява със заболите в небето връх рилски гиганти. Когато си припомни пътеписа на Иван Вазов "Великата рилска пустиня", разбира, че поетът е имал подобно възприятие. Той цитира английски писател, който нарича планините най-големите катедрални храмове, каквито съществуват в света.…
Страница 1 от 3