Вторник, 13 Октомври 2020 14:01

Пет случая на диагностицирани с коронавирус за последното денонощие в Троян

СБАЛББ - Троян СБАЛББ - Троян

По информация на РЗИ - Ловеч и Националната информационна система пет лица от Троян са диагностицирани с коронавирус за последното денонощие. Всички са с грипоподобни оплаквания и белодробна находка. Хоспитализирани са в СБАЛББ Троян. Във връзка с това, Временният оперативен щаб в Троян е заседавал сутринта.

Един от заболелите е 52 г. учител в СУ „Васил Левски“ гр. Троян, с оплаквания от 2-3 дни. Той не е на работа от 5 октомври. Щабът препоръча на директора Ангел Балев засилена дезинфекция в училищната сграда и закупуване на бактерицидни лампи, които да бъдат поставени в кабинетите по информационни технологии и учителската стая.

Другият случай е на 45 г. служител на РУ на МВР гр. Троян, който също е дал положителна проба за коронавирус. Той е с оплаквания от 2-3 дни и не е бил на работа от петък. Щабът е взел решение да се предприемат необходимите мерки за дезинфекция на сградата. Със съдействие на РЗИ-Ловеч в сряда ще бъдат направени PCR тестове на служители на МВР-Троян.

Третият случай е на 54 г. учителка от СУ „Св. Климент Охридски“, която също е диагностицирана с коронавирус. Тя не е била на работа от 06.10.2020 г. Предвид отдалечеността във времето и липса на контакт с учениците повече от една седмица, учениците от класа не подлежат на карантиниране. Уведомени са родителите да проследяват здравословното състояние на децата си и при най-малки оплаквания да уведомят личния си лекар и РЗИ. В тази връзка от училището обявиха, че предвидената за 15.10.2020 г. родителска среща се отлага.

По информация на РЗИ-Ловеч, четвъртият случай от Троян е мъж на 55 г., който няма контактни по месторабота, а петият случай е мъж на 41 г., работник в МБАЛ Троян, който има двама колеги по месторабота и 6 лица в семейството, от които двама ученици, които ще бъдат карантинирани и изследвани.

Установени са всички контактни лица в семействата на положителните случаи, които подлежат на карантиниране и изследване.

Временният оперативен щаб в Троян призовава жителите на общината да засилят своята лична отговорност към собственото здраве и здравето на хората около тях, като спазват необходимите предпазни мерки и социална дистанция. Членовете на щаба апелират за носене на маски.

По информация на наши източници, първите три случая са потвърдени. За другите два случая, за които съобщава РЗИ - Ловеч, все още нямаме потвърждение.

 

Източници: РЗИ - Ловеч, Единен информационен портал и Община Троян

www.HemusNews.com