"Капачки за бъдеще" – тази събота в Троян и още редица градове

"Капачки за бъдеще" – тази събота в Троян и още редица градове Колаж: Hemus News

Както много хора в България, така и троянци от известно време събират пластмасови капачки, които да се превърнат в апаратура, която помага на детските и родилните отделения в страната! Този уикенд в редица градове ще се проведе благотворителна кампания, в която желаещите ще могат да предадат своите капачки, за да помогнат на недоносените бебенца.

В Троян инициативата ще се проведе в събота, 20 юни, от 10:00 до 12:00 часа, в парк "Къпинчо".

Организатори и този път са основателите на инициативата „Капачки за бъдеще” Мартина Йорданова и Лазар Радков, които припомнят, че от създаването на кампанията през 2017 досега са рециклирани над 260 000 кг пластмасови капачки, като 100% от събраните средства са отишли за дарения. За по-малко от 2 години са подменени най-старите кувьози в 22 общински болници в България, като най-младия от тях е бил от 1989 година. До момента тези кувьози са помогнали на стотици бебенца! Отделно е помогнато на още седем болници с апаратура, необходима за грижа за бебетата и децата заедно с кувьозите.

Инициаторите изказват благодарности на всички, цитираме дословно:

"Благодарим на ВСИЧКИ, на които им пука за малките общински болници и които са осъзнали, че за да има някакъв ШАНС България да върви напред, то той зависи от това тези, които имат повече възможности (като големите градове) да са солидарни с тези, които имат по-малко възможности!

Знаем, че минахме през труден период последните няколко месеца. Но успяхме да се справим - ЗАЕДНО!

Сега е време да продължим да помоагаме на лекарите и на бебенцата!

И знаем, че ще успеем, защото ЗАЕДНО можем ПОВЕЧЕ!"

Другите градове, общо 16, в които ще се проведе благотворителната кампания може да видите на страницата на събитието от тук: https://www.facebook.com/events/3598180060197156/

Споделяне