Лекари и медици от ловешка област с послание към хората: Да пазим Живота! Да си помогнем взаимно!

Две вечери подред лекари и медици от ловешката болница „Проф. д-р Параскев Стоянов“, от Белодробната болница в Троян, от общинските болници в Тетевен и Луковит, се събират пред сградите на лечебните заведения със запалени светлини, за да призоват хората да спазват противоепидемичните мерки, за да се ограничи разпространението на коронавируса и по този начин да се съхрани здравето и животът!

"Ковид е силен вирус, изправи ни пред много неизвестни, постави не само държавата и хората, но и нас – спешните медици, лекарите, медицинските сестри, санитарите, болниците пред огромно изпитание. Но ние можем да го победим! Трябва само да сме единни и дисциплинирани! Нека взаимно си помогнем – Вие на нас, като пазите нашето здраве и живот, и ние на Вас като се погрижим да спасим всеки, до когото се е добрал вирусът!"

"Не забравяйте, че лекарите не сме безсмъртни, ние сме хора като Вас – със семейства, деца и внуци, близки и приятели, родители, със своите радости и проблеми, ние сме в един отбор с нашите пациенти в тази война за Живот, нека уважението и грижата бъдат взаимни!"

С тези думи лекарите от болниците в област Ловеч, които приемат и лекуват пациенти с COVID 19, призовават гражданите от областта да бъдат отговорни!

Медиците от Белодробната болница в Троян

В момента екипите на ЦСМП в областта са 13 на смяна в 7 филиала, като такива има във всички общини. В тях работят 51 лекари. Оборудвани са с всичко необходимо, разполагат с реанимобили и консумативи. Имат нужда само от разбирането на хората и отговорността им към живота и здравето на лекарите и медицинския персонал.

"Спазвайте мерките за безопасност – носете маски, спазвайте дистанция, мийте често ръцете си с топла вода и сапун, дезинфекцирайте ги, не се събирайте с много хора! Това е важно за Вас, но и за нас, за да ни има и да можем да откликнем на Вашите нужди от спешна помощ!

Ще се справим, ако сме единни и отговорни! Защото Животът винаги трябва да е победител!

Ние сме с Вас, бъдете и Вие с нас!", призовават лекарите.

Източник: Областна администрация - Ловеч

www.HemusNews.com

Споделяне