Отворени врати в РЗИ във връзка с Международния ден без тютюнопушене 16 ноември

Отворени врати в РЗИ във връзка с Международния ден без тютюнопушене 16 ноември Снимка: Pisit Koolplukpol / Shutterstock

Оттам призовават всеки пушач да се включи в националното предизвикателство „Да спечелим заедно! Един месец без никотин!“

Във връзка с Международния ден без тютюнопушене 16 ноември Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Ловеч, обявява „Отворени врати за посещение в кабинета за консултиране и отказване от тютюнопушенето“, съобщават оттам.

През целия месец ноември всеки пушач може да се консултира безплатно как да откаже цигарите в кабинета в РЗИ на ул. “Съйко Съев“ 27а, кабинет №8, тел.068699424, и на националната телефонна линия за отказване от тютюнопушенето 0700 10 323.

Същевременно от РЗИ призовават всеки пушач да се включи в инициативата на Министерството на здравеопазването и сдружение „България без дим“ – „Национално предизвикателство „Да спечелим заедно! Един месец без никотин!“.

Предизвикателството е всеки участник, независимо от възрастта, да спечели, като спре пушенето поне за ден в рамките на дните, предхождащи 16 ноември. Правилата включват спиране на тютюневите изделия в избрания ден, използване на спестените от това пари за нещо друго, неопасно за здравето, споделяне в социалните мрежи на снимка или видео от акцията с посочване на спечелената сума и за какво е използвана и изпращане на линк в коментар до Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Резултатите ще бъдат представени пред медиите на 16 ноември.

Споделяне