Общество

Община Троян утвърждава своята позиция по отношение на зелените площи в града, както и намерението на мястото на всяко отстранено старо дърво да бъде засаждано ново.
Четвъртък, 06 Август 2020 10:04

С мил жест към децата на Троян

Младото троянско семейство Надежда и Минко Лесидренски направиха мил жест, като подариха играчки и книжки на децата от детска градина „Мир“ и Център за подкрепа за личностно развитие.
522 кг от декар е средния добив след жътвената кампания в област Ловеч, като реколтираните площи са 21 481 хектара. Това информира областния управител Ваня Събчева директорът на Областна дирекция „Земеделие“ в Ловеч Диана Рускова. Данните за есенните култури за 2019/2020 година сочат още 502 кг от декар при реколтирани…
Понеделник, 03 Август 2020 12:54

Интерес към селата около града

В близкото до Троян село Белиш почти няма къщи за продажба, тъй като нови заселници са изкупили предлаганото. С 18 нови жители се е увеличило селото тази година, а починалите са 15, така че тук могат да се похвалят с положителен прираст.
6 000 маски за еднократна употреба бяха дарени на Троян по време на ковид карантината, четем в отчета на кмета Михайлова за мерките в началото на ковид кризата. Става дума за град Дзиндъджън от провинция Дзянси в огромната азиатска страна. През месец април тази година, HemusNews Ви запозна с това …
През октомври ще бъде изплатен докрай кредитът, който Община Троян има пред Райфайзенбанк и чийто размер към 30 юни е малко над 190 000 лв. До момента са погасени през годината около 286 000 лв. главница и над 2500 лв. лихви.
Работещите в СУ „Васил Левски“ в Троян имат всички основания да ликуват. Сбъдна се тяхното желание и за директор е избран Ангел Балев.
Община Троян осъществява и подготвя редица мерки в подкрепа на местните занаятчии, които заради вирусната карантина не успяха да участват в изложения, където традиционно продават своите изделия.
Областен информационен център – Ловеч планира провеждането на серия от открити приемни в област Ловеч на тема „Възможности по ПРСР и ОП“, които ще се проведат по график в периода 27 юли – 5 август 2020 г. в часовия диапазон 10:00 - 12:00 ч.
Тази година уникалният Фестивал на боровинките с център високопланинската хижа „Амбарица“ няма да се състои, но от днес най-запалените радетели за амбаришката кауза ще бъдат там като участници в доброволчески лагер. Той не е от сега, а е съпътстващ фестивала и осигуряваше чрез сръчните ръце на ентусиасти от цялата страна…
Страница 1 от 57