Общество

Вече 13 точки с безплатен достъп до Wi-fi работят на територията на община Троян, съобщи на първата си пресконференция за третия свой мандат кметът Донка Михайлова. Става дума за места, където се събират за по-дълго време повече хора. Това са градинката пред старото кино, детските площадки в ж.к. „Лъгът“ пред…
Многострадалната и в доста окаяно състояние троянска улица „Стефан Караджа” е напът да се види обновена. Посестримата ѝ „Захари Зограф”, за която също бе спечелен проект по Програмата за развитие на селските райони, вече е в ход, направена бе и първа копка, както информирахме.
РЗИ Ловеч съобщават, че от 04.11. до 08.11.2019 г. са изследвани питейни води от централни водоизточници, обществени местни водоизточници, от минерални водоизточници и от плувни басейни, по-голямата част от които са на територията на община Троян.
Понеделник, 11 Ноември 2019 17:36

Централна улица без осветление

Цяла седмица ул. "Цар Калоян" e потънала в мрак. На нея в Шошковата къща идват деца на кръжоци. Вечерта на Петковден при наличие на осветление близо до пресечката с ул. "Христо Ботев" беше блъсната с кола възрастна жена, която почина, а какво би станало в тъмницата?
В първия ден, след встъпването в длъжност на кмета Донка Михайлова, се състоя официална церемония „първа копка“, с която се поставя началото на строителните дейности по проект №BG06RDNP001-7.001-0046 „Реконструкция на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Захари Зограф“, находящи се в град Троян, заедно със съоръженията и принадлежностите към тях“, финансиран…
На 7 ноември бе проведена учредителната сесия на троянския Общински съвет за мандат 2019 - 2023 г. Областния управител на област Ловеч Ваня Събчева водеше процедурата по инаугурацията.
Четвъртък, 07 Ноември 2019 08:58

Новите избраници се заклеват днес

От 13,30 часа е тържественото заседание, в което в присъствието на областния управител новият кмет на Троян Донка Михайлова и новите общински съветници ще произнесат своята клетва и ще встъпят в длъжност официално.
Честит юбилей на основателя на ансамбъл "Траяна", дългогодишен негов ръководител Иван Иванов! Здраве, радости, късмет и нови върхове през идните години! И да помни, че 50 е новото 30!
В село Орешак Марияна Генковска (ВМРО) печели балотажа срещу Христо Терзиев (ГЕРБ). В село Врабево Александрина Игнатова (ГЕРБ) печели балотажа срещу Светослав Йосифов (МК „Глас народен“). В село Борима Мериян Афъзова (ДПС) печели балотажа срещу Емине Толева-Стоева (ГЕРБ). В село Шипково Наталия Керембова (ГЕРБ) печели балотажа срещу Димчо Лучев (БСП).…
Икономисти, юристи, педагози, медици – хора с такова образование преобладават в новоизбрания троянски общински съвет.
Страница 1 от 32