Членове на ОК "Васил Левски" – Троян, жените в църквата и няколко мъже почетоха паметта на Дякона. Отец Войден извърши заупокойната служба.

Публикувана в Общество

За първи път поклонението пред паметта на Апостола в Троян стана на 18.02. по различен, вълнуващ начин, който събра много хора пред паметната плоча, където в хана на Васил Спасов е създаден Троянският революционен комитет. Това място, което досега на 19.02. по обед събираше гражданите, беше почетено с венец от Община Троян и стана начало на шествието с факли до паметника на Левски пред читалището.

Публикувана в Култура

Националният крос се организира със съвместните усилия на СКО "Хемус", Община Троян и Общински комитет "Васил Левски". Кросът привлича все повече участници и тази година са дали заявка за участие 368 души, 325 са се регистрирали, 324 достигнаха финала.

Публикувана в Спорт

На 18. февруари Троян ще отбележи отново подобаващо годишнината от гибелта на един от най-видните български герои – Васил Левски. За пръв път в града ще се проведе факелно шествие.

Публикувана в Общество

Почитаме паметта на великия българин и се прекланяме пред делата и завета, които той остави с редица инициативи, в които Ви каним да се включите. Нека с дълбоко уважение и почит се поклоним пред саможертвата на най-чистата личност в българската история.

Публикувана в Култура

Дарители за паметника на Васил Левски в гр. Троян според размера на направените дарения и времето на дарението (2020-2023 г.)

Публикувана в Общество

Представителната гвардейска част бе в Троян за тържественото откриване на паметника на Васил Левски. Вечерта бе гореща, но гвардейците стоически издържаха под лъчите на все още силното слънце.

Публикувана в Общество

Събитието беше организирано от Инициативния комитет за построяване паметник на Апостола в художествената галерия "Серякова къща" неслучайно в навечерието на 3.03.

Публикувана в Култура

В програмата на община Троян всяка година са залегнали три основни събития за почит към Васил Левски. Тази юбилейна година бяха посветени на 150 г. от обесването на героя.

Публикувана в Култура

Големият интерес към автентичната книга за живота на Васил Иванов Кунчев е подтикнал Община Троян за втори път да бъде представена в нашия град. Преди няколко години Стефан Караиванов – праправнук на Васил Караиванов, гостува заедно с покойния си вече баща – Васил, отново в Туристическия информационен център. Тогава представянето на книгата беше онагледено с различна от сегашната представена фотодокументална  изложба - "Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството", предоставена от Националния музей "В. Левски"  в Карлово.

Публикувана в Култура
Страница 1 от 5