Здраве

Здравните власти въвеждат зелен сертификат за всички дейности на закрито. Това обявиха на брифинг в МЗ служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и заместниците му Александър Златанов и Тома Томов.
Организатори на благородната инициатива са познатите на читателите Милка Стаевска от Орешак, Петко Балевски, Силвия Иванова и Мария Александрова от Троян. Неочаквано за тях в дъждовния ден са дошли много хора – деца и възрастни. Децата са участвали с радост, а младежите от Центъра за деца с увреждания са плачели…
За девети пореден ще проведат кампанията си “Капачки за Бъдеще” този уикенд. На 16 и 17.10 кампанията ще се проведе в 25 града в цяла България. В град Троян - на 16.10 от 10:00 до 14:00 ч. - под парк Къпинчо.
В изпълнение на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица, Община Троян започва раздаване на пакети с хранителни продукти от 4 до 29 октомври 2021 г., съгласно определения ни график от Българския червен кръст, изпълняващ програмата в партньорство с…
Това стана ясно на брифинг в здравното министерство. Новата заповед ще влезе в сила от 7 септември и ще важи до 30 октомври.
32 легла за болни от ковид инфекцията са разкрити в Специализираната болница за активно лечение в Троян, съобщи на пресконференция кметът Донка Михайлова. Засега МБАЛ Троян остава „чиста“ и в нея няма да се лекуват хванали вируса. Ако заболеваемостта стане 200 човека на 100 000, тогава и в това болнично…
Ивайло има Детска церебрална парализа. Според лекари от Турция, детето има голям потенциал за пълно възстановяване. Необходими са 5000 лв на месец за рехабилитации и други, докато се излекува.
"Паневритмията е наука, която регулира физическите, духовните и умствени процеси на човека... наука на хармоничните движения във връзка с човешките мисли и чувства“.
Регистрираните случаи на COVID-19 за област Ловеч през измината седмица 12–18 юли) са 9 при два за предходния 7-дневен период, съобщават от РЗИ. 14-дневната заболяемост към 19 юли е 11,4 на 100 хиляди население.
„От края на 2017 до сега сме дарили 22 кувьоза за 22 общински болници в страната, медицинска апаратура за детски, неонатални и родилни отделения за други 14 болници, а днес вече сме поръчали и първата детска неонатална линейка, която ще оперира в страната“, съобщиха организаторите на кампанията Лазар Радков и…
Страница 1 от 14