Проект "Ritual Gatherings: Традиционни ритуали и интерактивно съвременно изкуство – механизми за изграждане на общности и постигане на устойчиви културни екосистеми".

Фестивалът Ritual Gatherings и Община Троян стартират публична анкета за проучване на местната културна екосистема.

Публикувана в Култура

Кметът Донка Михайлова: "Тревожи ме темпът на нарастване на диагностицираните с КОВИД граждани на територията на община Троян през последните десет дни (по информация на РЗИ-Ловеч)."

Публикувана в Здраве

На брифинга за журналисти след работната среща Д. Михайлова изрази удовлетворението си от готовността на народните представители за добро взаимодействие. Представи избраниците на народа: Искрен Арабаджиев от Продължаваме промяната, Станислав Анастасов – ДПС, Вяра Йорданова – БСП за България, Любомир Каримански – ИТН. Поради заболяване отсъстваше Николай Нанков от ГЕРБ – СДС.

Публикувана в Общество

Община Троян възложи актуализирането на генерален план за организация на движението. Това се налага от реализирането на ключови обекти на техническата инфраструктура през последните години и засилване на трафика в града. Целта на Генералния план за организация на движението е да се създадат оптимални режими за градското движение, спирането и паркирането на пътните превозни средства и движението на пешеходците по изградената улична мрежа на територията на град Троян.

Публикувана в Общество

Предстои приемането на окончателния проект на Общ устройствен план на община Троян (ОУПОТ). Планът цели създаване на териториална планова основа за устойчиво устройствено развитие, в съответствие с релевантните европейски и национални стратегически документи с времеви хоризонт от 20-25 години. Изпълнител на проекта е „Национален център за териториално развитие“ ЕАД.

Публикувана в Общество

На 21 декември, в 17.30 часа, на площад „Възраждане“ официално ще бъде открит Коледен базар, който ще радва жителите и гостите на града в дните до 31 декември.

Публикувана в Общество

За първи път през изминалата година в общинския бюджет бяха заложени толкова високи суми за капиталови разходи и за текущ ремонт, което наложи полагането на сериозни усилия  за провеждане на обществени поръчки и за осъществяване на инвеститорски контрол по сключените договори, за да се гарантира своевременно и целесъобразно усвояване на предвидените средства за строителство, ремонти и инвестиции.

Публикувана в Общество

Троян е първата община в България, която стартира процеса по извършване на комплексни административни услуги, както за вътрешно-административните си услуги, така и за тези с други администрации.

Публикувана в Общество

На 10.12.2021 г., в последните дни на служебното правителство, между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Община Троян бе подписано споразумение, с което на Общината се предоставят 950 хиляди лева за изпълнение на строително-монтажни работи за реконструкция на участък от улица „Георги Сава Раковски“, в гр. Троян.

Публикувана в Общество

За поредна година Кметът на Община Троян не предлага увеличение на имуществените данъци. Въпреки нарастването на основните компоненти на такса битови отпадъци, тя няма да бъде увеличена.

Публикувана в Общество
Страница 1 от 18