Сряда, 25 Август 2021 15:12

Историята на една публична кражба

*За да ви е по-лесно, номерирала съм снимките!!

За пръв път се оказах в махала Зеленика (част от Бели Осъм) преди години. Тогава търсихме да купуваме та кон ли беше, та крава ли. Та тъй като цялата махала е едно тясно шосенце – хората обясниха, че с тоя длъгнест Форд можем да обърнем на „обръщалото“. Обръщалото беше една широка площадка (вижда се на едната от снимките), където и автобуси едно време са обръщали, и всеки може сега да се обърне, зер зор.

Как изглеждаше това обръщало можете да видите на снимки 3 и 4. Те са от Гугъл StreetView. Както виждате, в дъното има едно къщенце, явно е антренце с по една стаичка вляво и вдясно. Та мястото на това къщенце в един момент се оказа продадено. Дотук добре.

Започна строеж – омаен. Не е нужно да си геодезист (примерно), за да видиш, че строежът отдавна е излязът от контурите на къщенцето. За да не се съмнявате, можете да видите схемата на картинка 6 каква е площта на въпросната сградичка.

Постепенно на цяла Зеленика стана ясно, че новите чорбаджии не само строят по-нашироко, ами и се опитват да прилапат обръщалото. Не само че го имат за свое, ами и дълбаят склона зад него. И накрая – да прилапаха го.

Не знам кой от общината е свършил престъплението. не знам къде се е получила издънката – но всички можете да видите от снимка 5, че не само че е прилапана общинска собственост, ами и вече се слага ограда.

Малка е надеждата някой да защити хората от Зеленика. Но все пак – нека проявим съвест.

Хора, някой – от общината, от кадастъра или дявол знае откъде – е извършил престъпление.

Да го спрем!

Описание на снимките

  1. „Обръщалото“ скрийншот от GoogleStreetView
  2. „Обръщалото“ скрийншот от GoogleStreetView – акцент върху къщичката, на чието място се издига дворецът.
  3. Обръщалото, оградено с телена ограда. В дъното се вижда изкопаният склон
  4. Скрийншоп от кадастъра на Република България.

---

Автор: Ангелина Иванова

Споделяне

Галерия със снимки