Понеделник, 10 Август 2020 10:33

"Гераците" по Елин Пелин на троянска сцена

За първи път този сезон в Троян гостува представление. Логично е да е от новия репертоар на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" Велико Търново, чийто състав е най-чест гост в града ни, привлечен от любовта на троянската публика и гостоприемството на НЧ "Наука – 1870 г."

В постановката участва вече като гост нашата землячка от Черни Осъм Диана Кюркчиева в ролята на баба Марга. Троянци видяха на сцената много познати лица от предишни постановки на театъра. Следяха майсторската игра и на новите артисти в трупата в ролите на Елка и Павел, както и на участващите деца. Повестта "Гераците" е сред най-вълнуващите творби на Елин Пелин, събрала в себе си вечните проблеми на живота, актуални и днес, затова публиката не остана безучастна и дълго време аплодира талантливите актьори. Те благодариха на фирма "Калинел" с ръководител Марин Радевски, който щедро подкрепя културния живот в Троян.

Пълният салон при нормални условия на живот се дължи и на упоритата работа на другата наша землячка от Острец Лиляна Стефанова, която е перфектен организатор. Хора, които не можаха да гледат пиесата поради ограничените места заради извънредното положение, имат желание за второ представление.

www.HemusNews.com

Галерия със снимки