Сряда, 29 Май 2019 15:29

Паметен концерт на Тодор Иванов

С чудесен концерт на Тодор Иванов започна същинската дейност на Троянското читалище „Наука-1870” след обновяването на салона му. Концертът бе със свободен вход, идеята – на известния творец, който поднесе на своята многобройна публика не само свои изпълнения, но и изпълнения на талантливи приятели в един букет, в който всеки можеше да намери нещо за себе си.

Водещ бе самият „виновник” за арт изявата, като началото сложи с най-новата си песен – равносметка, дело на поетесата Лина Борджиева и на композитора Тодор Върбанов. Тодор Иванов демонстрира и таланта си на художник, като пеейки, нарисува глава на момиче с цвете. Публиката се наслади на още творби по текст на Борджиева - „Аз искам да бъда обичан”, „Като Граф Монте Кристо”, чиято музика е написана от Красимир Гюлмезов. Много аплодисменти получи и песента ”Зов” по текст на поетесата Денка Иванова, съпругата на певеца. Своя талант Тодор Иванов демонстрира и с неувяхваща песен на Пол Анка, а след това на сцената излязоха любимци на публиката вече от няколко поколения – сборна формация, остроумно наречена „Стари чанове”, в която са Дидо Дишев, Веско Ангелов и Емил Ненковски. Със своите рок парчета четиримата  внесоха много динамика и настроение в концерта – едно обещание, че животът и забавленията в него продължават и че годините не могат да бъдат пречка за високия дух и купона. Това бе посланието и на последната песен, отново по текст на Лина Борджиева – „Хайде с нас на дискотека”.

В концерта имаше танцови изпълнения на момичета от Танцово студио „Бордо” на Станислав Анастасов, ученик на г-н Иванов в ОУ „Иван Хаджийски”. Красивата певица Милка Пътова от Орешак плени троянската публика с български хитове, много аплодисменти имаше и за Стрялката (Веселин Младенов), който изпълни песента за малкия град, считана от мнозина троянци за химн на техния град.

Тодор Иванов получи кошница цветя от кмета Донка Михайлова и от председателя на Читалищното настоятелство д-р Койновска, която изказа благодарности и за хубавото начало, което се слага след обновлението на читалищния салон.