Писателката Надежда Писарова гостува в Троян

Надежда Писарова Надежда Писарова Снимката е илюстративна

Неотдавна варненски автор, известен с псевдоним Ниопеа Минтара, представи втората си книга "Мелодията на Душата и Прехода на Земята". Беше поканен от талантливата троянска писателка Цветана Качерилска. Тя споделя, че пише своите творби под диктовката на духовен учител от друго измерение, което се случва и на Н.Писарова. Записването на тази информация предполага изключителна концентрция на ума и на сетивата, за да се предаде вярно. Качерилска спомена 1-вата книга на Н. Минтара "Къде е душата в театъра на живота". Сподели, че полезно за всяка една душа е осъзнаването й като част от цялото, защото нейният растеж ще помогне за общия растеж. Книгата е ръководство за душата и ще  даде възможност да бъде едно цяло с голямата вселенска душа.

Надежда Писарова говори за своите духовни търсения, каквито имат и събудените, търсещи, следващи своя духовен път хора. Затова има програма да се срещне с такива в различни градове. Разказа за влечението си към писането още в ученическите години, когато нейният учител по литература я е питал сама ли е писала съчиненията си. Получава подсказки, че има задача да напише книга от няколко места, затова си прави регресивна терапия за конкретизиране. Неин духовен учител е Мастер Кираел, който е от Великата ложа на посветените учители от Великото бяло братство. Под негова диктовка пише първата книга, а след година – 2-та. Водеща линия е темата за еволюционния преход и как човешката душа се проявява в него. 1-вата книга е ръководство за този преход, а 2-та – как се проявява човешката душа в него. Задачата  на твореца е да помогне на човечеството за прехода и истините, които трябва да се разбулят. За да имаме еволюция, се нуждаем от промяна. Н. Писарова благодари на своите духовни водачи – ангели, архангели... Съобщи за сайт във Фейсбук "Познание отвъд тялото и разума", в който има послания за деня.

Присъстващите проявиха голям интерес към книгите. Много пъти се изказа учителят Илия Ганчев. В разговора се включиха и учителите Лина Борджиева, Надка Данкова, които са запознати с езотерична литература, Красимир Гечев и Богомила – хора, чиито познания са трудно разбираеми от читатели, нямащи тяхната култура.

Цветана Качерилска отбеляза, че на представянето има много учители, което не е случайно.

Споделяне