Сряда, 13 Ноември 2019 18:07

Нов авторски спектакъл на Станислав Атанасов

Станислав Атанасов Станислав Атанасов Снимки: HemusNews

Наскоро Танцово студио „Бордо“ представи три танцов театър, изграден от композициите „Перачки“, „Майката“ и „Ах, тази уоман“. Разказвачи на сюжета бяха артистите от Театрална школа „Нюанси“ Маруся Индерлийска и Венцислав Вълков. Те подготвяха зрителите да разберат сложните взаимоотношения на действащите лица.

Тежкият труд на перачките в миналото танцуващите пресъздадоха на фона на силно въздействаща музика от българския песенен фолклор. Във 2-рата част бяха разкрити различни образи на майката: недостатъчно отговорна, но по-късно търсеща разбиране от порасналия си син; колебаеща се дали да роди изнасилена девойка и др.

В друг етюд бяха разкрити силата на майчината любов, щастието и борбата да опази рожбата си. Майсторското изпълнение на солиста Александър Кръстев онагледи превратностите в човешкия живот – от отчаянието, граничещо със самоубийство, до възхода. Публиката видя младия танцьор и в превъплъщенията на Дон Жуан, който е готов да купи удоволствието и с пари.

В подобна роля се изяви и Станислав Атанасов, чиято работа на носач не му пречи да види женската красота. Създателят на танцовото студио игра с такова изящество, че за никого не остана тайна откъде идва успехът на неговите ученички. Те умело партнират на двамата солисти и се превъплъщават в различни роли.

На сцената се виждат момичета, които пораснаха физически и професионално в школата, както и нови таланти. Разказаното е само част от видяното на 8.11. Великолепната класическа музика, на чийто фон беше изградена хореографията, достави истинска наслада на зрителите. Троян има многообещаващи млади творци, с които бъдещето на театралната сцена е в най-добри ръце.