Четвъртък, 24 Юни 2021 16:33

Симеон Бояджиев представи Троян в Националната олимпиада по БЕЛ

Симеон Бояджиев Симеон Бояджиев

Зрелостникът от СУ „Васил Левски“ в Троян Симеон Бояджиев направи истински пробив в монопола, който държи Ловешката езикова гимназия в изявите по български език и литература. От доста години Троян не е имал ученик, който да се класира за участие в Националната олимпиада по български език и литература, миналата година това бе талантливата Надежда Раева от НУПИ с преподавател по литература Лина Борджиева.

Сега според протокола от състезанието нашето момче е сред 35-те най-добри от най-добрите в цялата страна, предимно от езикови и математически училища, и само трима участници от СУ. Преподавател на Симеон е Стела Михайлова, която бе и сред основните инициатори преди няколко години младежът да има самостоятелна изложба в Информационно-културния център.

Както е известно, Симеон Бояджиев има сериозни постижения в различни области. За своето бъдеще се колебаеше между специалностите българска филология и лингвистика във Великотърновския университет, като в предпочитанията му надделя приложната лингвистика.

Споделяне