Талантливи троянски ученици получиха награди „Джон Бризби“

30 деца от троянски училища бяха наградени за проявен творчески дух 30 деца от троянски училища бяха наградени за проявен творчески дух Снимки: Община Троян

Днес 30 деца от троянски училища бяха наградени за проявен творчески дух, талант и отлични успехи през учебната 2023/2024 година. Наградите бяха връчени за 34-ти пореден път от сър Джон Бризби, като част от традицията, започната в чест и памет на дарителя Константин Хаджикалчев.

Константин Хаджикалчев е оставил незабравима следа в историята на общината. Традицията да се почитат и насърчават талантливите млади хора продължава неговият правнук Джон Бризби, заедно със своята съпруга Клеър.

Ето какво сподели кметът Донка Михайлова в социалните мрежи:

Понякога на едно дете или на един млад човек е нужна малко мотивация, за да заяви потенциала си и да впрегне таланта си във вярната посока. Наградите Бризби са точно такава мотивация. Всяка година Джон и Клеър Бризби награждават талантливите деца на общината ни. Срещала съм младежи, които години наред с гордост записват в биографията си „Носител на наградата Бризби“. Още 30 троянски деца и младежи ще могат да го направят след днешния ден. Да им е честита наградата! Благодаря на Джон Бризби и Клеър Бризби за обичта към младите хора и за отговорността към бъдещето на Троян.

Връчването на наградите от сър Джон Бризби е станало неразделна част от културния живот на община Троян, вдъхновявайки учениците да се стремят към високи постижения и да развиват своите таланти.

---

Снимки: Община Троян

Споделяне

Свързани статии (по етикет)