Неделя, 29 Ноември 2020 20:31

Световна шампионка преподава музика в Дебнево

Вероника Тодорова Вероника Тодорова Снимки: Фейсбук

Децата в училище „Любен Каравелов“ в Дебнево имат уникалния шанс техен учител по музика да бъде прочутата акордионистка Вероника Тодорова, която сред многото си награди от чужбина има и трофея на световната купа по акордеон.

Детството на Вероника мина в троянското село, родно място на майка ѝ, която и осигури най-добрите преподаватели по акордеон. Вероника живя 17 години в чужбина, където са майка и и сестра и Лили. Сега е решена, без да отменя ангажиментите си в чужбина, да бъде в родното място и да е полезна колкото може повече с богатия опит, който има. Заедно с кмета са обсъдили идея за музикален фестивал в Дебнево догодина.

Вероника Тодорова щедро е дарявал своя талант и на троянската публика, организира музикални събития през лятото в родното село. И дано родината не я разочарова.

„Имам една лична кауза - да съумеем да подкрепим решенията на поне няколко емблематични имена от различни професии да се върнат в общината. Вярвам, че те ще дадат нови професионални и обществени критерии и стимули за развитие“, написа кметът Донка Михайлова по повод завръщането на Вероника Тодорова. „Вероника ми сподели, че тук е нейното място и тук се чувства щастлива. Дъщеричката и вече се справя добре в училище. Добре дошла у дома, Вероника Тодорова!“ е приветствието на Михайлова.

www.HemusNews.com

Галерия със снимки