Понеделник, 14 Януари 2019 12:05

Протести срещу незаконни ромски постройки и в Троян

„От 2017 година имаме събрана подписка, от Общината все още нищо не са направили“, коментират потърпевши жители в района на пътя за Балабанско, днес 14 януари. „Изпратихме и до Областната администрация, но не са взети никакви мерки“. Подписка е за премахването на ромско гето. Протестиращите са обезпокоени, че незаконният квартал се разширява, а обитателите му стават все по-дръзки и нагли.

"Това е вече близо 40 години страдание на целия квартал. Протести, сигнали, към които държавата не смее да вземе отношение. Около 50-60 човека пребивават тук. В постройките живеят и хора, и животни. Те са търсени само около избори. Имат ток и вода, но нямат отводнителен канал", заяви общинският съветник Николай Тодоров. Зам.-областният управител Бойко Пъдарски каза, че въпросът може да бъде разрешен само от Общината.

Инж. Николай Хитров, началник на отдел "ТСУ, кадастър и регулация" поясни, че е разработен технически план, от миналата година, който е приведен в действие, както и че в района живеят с адресна регистрация трима братя с техните наследници.

---

Видео от посещението на "Нова телевизия" в Троян

 


 

Видео от новинарската емисия на "Нова телевизия"