На Беклемето стълпотворение от туристи

Детската пързалка на Беклемето край х-л Виа Траяна Детската пързалка на Беклемето край х-л Виа Траяна Снимка: Фейсбук: Анна Белперчинова

Мекото за сезона време и първият сняг за тази година предразположиха много троянци и гости на града да се качат в побелелия Балкан. Заради мерките за защита от вируса и недостатъчно навалелия сняг ски пистите не работят, но родителите създадоха снежен рай за децата си край Виа Траяна, където е голямата пързалка.

Пътят от хотел Сима към хотел Виа Траяна

През деня мъглата ту се спускаше, ту се вдигаше – колкото да опровергае онова, което пишат на сайта АПИ.

Според очевидци е имало много коли, някои буксували, други трудно се разминавали. А проблемите с паркирането не попречи на радостта от пързалянето и чистия балкански въздух.

"Най-сетне: зима и красива, прелестна, снежна белота и свежест! Хора Балканджии сме, ей го де е "Беклемето"! Явно зимата, снега и Балкана липсват на мнозина, защото по едно време голяма навалица стана: навсякъде по "плажа" е "фраш" :))) Натъкнахме се на мечки (бетонна фигура - бел. ред.), басейни и арктически параходи... И топли туристическо-планинарски чайове :))" - споделя Георги Стайковски в социалните мрежи.

Пътят до там е добре изчистен и е почти до асфалт.

Информацията от АПИ, може да прочетете от тук.

Повече снимки може да разгледате във фотогалерията по-долу!

---

Използвани са снимки от социалните мрежи на Анна Белперчинова и Георги Стайковски

www.HemusNews.com

Споделяне