Последно сбогом за двама видни троянци

Последно сбогом за двама видни троянци Използвани са снимки от Facebook и СЛРД - Троян

Смъртта отне двама уважавани троянци – инж. Пенчо Адърски, бивш директор на „Елма“, и проф. Калин Драгойски, кадър на ИПЖЗ. Инж. Адърски бе погребан днес на Старите гробища в Троян. Проф. Драгойски ще бъде погребан също там във вторник от 11 ч., поклонението е от 9 ч.

Инж. Адърски е специалист по технология на машиностроенето, трудовият му път е минал в троянския завод „Елпром“, където е трупал опит на различни ръководни позиции. Има изобретения и подобрения в своята сфера. От 1990 г. до приватизацията на „Елма“ през 1997 г. е неин директор. После имаше собствен бизнес. Занимаваше се с обществена дейност – в последно време беше в инициативния комитет за поставяне плоча на акад.Ангел Балевски в Троян, което благодарение и на личните му усилия е факт. 5 мандата е избиран за общински съветник от БСП – 2 от които преди 1989 г.

Беше начетен, знаеше много за историята на града, имаше чувство за хумор, обичаше пътешествията. Отиде си малко след като отбеляза рождения си ден на 13 март /роден е през 1944 г./

Проф. Драгойски почина на 71 г. Трудовият му път е свързан с науката – бе вирусолог в ИПЖЗ, в центъра на научните му интереси бе шарката по сливите. Завждаше отдела по овощарство, като ръководител бе благ и внимателен. За него скърбят освен семейството и близките приятели и членовете на ловната дружинка в Белиш, на която бе ръководител много години. Поста бе поел след баща си, училищния директор Нино Петров.

Поклон пред паметта им и съболезнования на близките!

Споделяне