Събота, 14 Август 2021 13:49

Троянският депутат с питане към министъра на енергетиката

Свилен Андреев - народен представител в 46-ото НС Свилен Андреев - народен представител в 46-ото НС

Младият Свилен Андреев (Демократична България), единственият местен човек в парламента, отправи питане от парламентарната трибуна към министъра на енергетиката. Това стана в петък, 13-и, а поставеният въпрос бе изключително важен и актуален – за монопола в ценообразуването на електроенергията, който засяга всички нас. Много от избраните в Народното събрание не бяха на местата си по време на парламентарния контрол, което възмути наблюдаващите работата на 46-ото НС.

Ето какво сподели в социалните мрежи Свилен Андреев: „Отправих питане към министъра на енергетиката, касаещо монопола при ценообразуването на електроенергията у нас. Въпреки направените разяснения от моя страна, не получих адекватен отговор за ролята на “Българската независима енергийна борса”, чиято дейност поражда редица спекулации на енергийния пазар. Тези спекулации се отразяват на крайната сметка, която, както знаем, плащаме всички ние. Имаме нужда от работещ парламент, в който тези проблеми да намират своето решение! За съжаление, някои от парламентарните групи предпочитат шоуто пред работата!“

Това не е първа изява на г-н Андреев от трибуната. Той имаше питане и за договорите в ловните стопанства, използвани от олигарси и превръщани в частна собственост. Следващата седмица ще продължи с въпрос по същата тема, научи "Hemus News".

Споделяне