Работна среща на кмета Донка Михайлова с народните представители от 11-и МИР

Работна среща в кабинета на кмета Донка Михайлова с народните представители от 11-и МИР Работна среща в кабинета на кмета Донка Михайлова с народните представители от 11-и МИР Снимка: Фейсбук профил Донка Михайлова

На брифинга за журналисти след работната среща Д. Михайлова изрази удовлетворението си от готовността на народните представители за добро взаимодействие. Представи избраниците на народа: Искрен Арабаджиев от Продължаваме промяната, Станислав Анастасов – ДПС, Вяра Йорданова – БСП за България, Любомир Каримански – ИТН. Поради заболяване отсъстваше Николай Нанков от ГЕРБ – СДС.

Темите за разговор са били за Ковид, как общината приключва бюджетната година, за нови проекти за бизнеса и заетостта. Д. Михайлова открои 4 важни проблеми за разговор, които са били предврително обсъдени с председателя на ОС Петко Пенков:

  1. Небходимост от конкретни действия за целогодишно преминаване на Троянския проход. Правят се конкретни стъпки за среща с министъра на региналното развитие Йордан Караджов.
  2. Финасиране на многофункционалната спортна зала.
  3. Реконструкция на ул. "Стара планина" – Орешак.
  4. Продължаване изграждането на алтернативно трасе на републикански път II-35.

Депутатът Искрен Арабаджиев сподели, че ще има много конструктивна работа с кмета. Приоритет на Арабаджиев е децентрализацията на общините. До няколко месеца ще има обществено обсъждане. Вяра Йорданова сподели, че е изключително удовлетворена от диалога. Нямат право на политически различия. Представителят на ИТН определи срещата като плодотворна и съобщи, че проблемите в енергетиката са в ход на решаване. Ще излязат мерки за битовите потребители. Ще се провери начина, по който работи НОИ за коефициентите при изчисляване пенсиите на пенсионерите. Предвижда се механизъм за компенсации. На 25.12. е гласувано осъвременяване на пенсиите. Моделът трябва да стане по правилен начин. През месец юли ще има 60 лв. добавки. Политиката на БСП е болниците да не са търговски дружества.  Беше зададен въпрос за намаляване субсидията на политическите партии. Изразиха се мнения, че трябва да се намали, но не чак на 1 лв.

Всички народни представители бяха удовлетворени от срещата, а кметът Михайлова обобщи, че е поставено добро начало за съвместна работа.

РМ

Споделяне