Временно се ограничава движението на всички МПС през Троянския проход

 Троянският проход на 10 април 2022 г. Снимката е илюстративна. Троянският проход на 10 април 2022 г. Снимката е илюстративна. Снимки: Огнян Немски

Поради силен снеговалеж и снегопочистване временно се ограничава движението на всички МПС през Троянския проход.

От АПИ предупреждават шофьорите, на които им предстои пътуване през планинските проходи, да карат внимателно. Времето се влошава, понижават се температурите и в планинските райони дъждът преминава в сняг. Призовават се шофьорите, които ще пътуват през високопланинските проходи, да тръгват с автомобили подготвени за лоши метеорологични условия, да карат със скорост съобразена с пътните условия, както и да не предприемат рискови маневри.

Прогнозата на синоптиците е, че с понижението на температурите в планинските райони в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг и ще се образува снежна покривка.

Екипи на пътноподдържащите фирми следят прогнозите и ще обработват превантивно настилките срещу хлъзгавост и заледяване.

Гражданите и транспортните фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

---

По информация на Агенция "Пътна инфраструктура"

Споделяне