Събор на село Белиш

Събор на село Белиш, община Троян Събор на село Белиш, община Троян

На 27.05.2023 г. ще се проведе съборът на китното и най-дълго селце на територията на община Троян, Белиш,  по повод 417 години от създаването му.

Тази година той ще е специален и по-различен  от всеки друг път.

Сборът  ще е под мотото на благотворителността. Целта е да се наберат средства за възстановяване на салона за обществено ползване, който изгоря преди месеци.

Инициативен комитет „Пробуда“, под вещото ръководство на кметския наместник Тодор Радевски, са приготвили много изненади.

Ще има изложба на рисунки, направени от деца от детските градини на територията на община Троян. Тя ще е с конкурсен характер. Най-добрите ще бъдат наградени. Всички експонати ще бъдат предложени за продажба – кой колкото даде.

Също така ще има и кулинарна изложба отново с благотворителна цел. Предястията, гозбите, десертите и сладкишите могат да бъдат закупени, а средствата ще бъдат насочени в дарителската сметка за възстановяване на салона.

Ще чуете и рецитал от стихове на троянския поет Христо Радевски с участието на деца от Белиш.

Ще бъде разиграна специална томбола от ценни предмети.

За доброто настроение ще се погрижи оркестър „Синхрон”, певците Атанаска Иванова , танцов състав “Ха, за здраве”  при Народно читалище „Наука- 1870” – Троян, и славеите от група „Дълбокдолско ехо”.

Веселото настроение  е гарантирано.

Заповядайте на 27.05.2023 г от 12:00 часа в махала Маргатина  - най-високата част на селото.

Нека отворим сърцата си, за да не угасне огънят на просветлението.

Споделяне