Младите поеха управлението на Троян в инициативата „Кмет за един ден“

Кмет за един ден на Общината бе Йоан Дичевски – единадесетокласник от СУ „Св. Климент Охридски“ Кмет за един ден на Общината бе Йоан Дичевски – единадесетокласник от СУ „Св. Климент Охридски“

Изпълнен с много емоции и вълнения за ученици от 5 троянски училища премина Денят на младежкото самоуправление – 9 май. В този ден, по традиция, ръководството символично предава Общината в управление на младите.

Кмет за един ден на Общината бе Йоан Дичевски – единадесетокласник от СУ „Св. Климент Охридски“. Йоан има ясна визия за бъдещето си, свързана с физиката и впечатляваща биография като успешен участник в редица състезания. Николай Чернокожев, 12 клас ПГМЕТ „Акад. Ангел Балевски” зае мястото на председател на Общински съвет; Йоана Дюлгерова, 12 клас СУ „Васил Левски” с. Черни Осъм беше заместник-кмет за един ден с ресор „Бюджет, финанси, ОСИ“; Лъчезар Чавдаров, 12 клас НУПИ „Проф. Венко Колев” беше заместник-кмет с ресор „Строителство“; Християна Христова, 10 клас СУ „Васил Левски” Троян - заместник-кмет с ресор „ОКСДП”. Всички ученици споделиха амбициите си за бъдещо развитие, цели за следване и мечта – да се завърнат в родния град. Те дадоха и своята оценка за развитието на града и какво биха искали да се случва в Троян.

В този ден Кметът Михайлова припомни и за предишните издания на инициативата, като е любопитно да отбележим, че днес двамата от участниците са част от експертния екип на администрацията, един се реализира като помощник-диригент на Общински младежки духов оркестър, сред участниците има завърнали се в града, които реализират собствен малък бизнес, а други продължават да носят спортни успехи и слава на града.

В рамките на деня учениците взеха участие в работни срещи на ръководството, Кметът бе част от приемния ден с граждани, запознаха се със структурата и дейността на администрацията, освен това бяха ангажирани с изготвяне на сценарий за концерта, с който бе отбелязан Денят на Европа.

Част от тържествената програма бе и награждаването на четири дами със значителен принос за европейската интеграция на Троян, защото много преди България да стане член на ЕС, те работеха за връзките на гражданите на Троян с гражданите на побратимените европейски градове. Община Троян изказа специални благодарности на Веселина Попова, Бисерка Йовчевска, Мая Бъчварова и Диана Лалева за всеотдайната им работа за партньорството с побратимените на Троян градове.

Концертът ABBA Simphonie сложи запомнящ се финал и създаде много настроение и емоции. Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенска филхармония с диригент Георги Милтиядов вдигнаха троянската публика на крака.

---

# Източник: Община Троян; Снимки: Община Троян и Троян експрес

## Снимки и видео от концерта: Hemus News

Споделяне

Медия

Финалът на концерта ABBA Simphonie в град Троян Автор: Hemus News