Честваме Деня на независимостта

В празничния 22 септември, на площад „Възраждане“ сред официалните гости в Троян бе и вицепрезидентът Илияна Йотова, която приветства жителите и гостите на града. Вицепрезидентът определи 22 септември като предизвикателство и отговорност към общество, политици и държавници. „Предизвикателство е към нас като общество и граждани, защото е необходимо да повярваме в собствените си сили, в силата на единението. Предизвикателство е пред политиците, защото трябват конкретни политики, разумни и полезни за хората. Предизвикателство е пред държавниците, защото силна и просперираща държава се гради със силни институции“, изтъкна Илияна Йотова. Тя призова често да се вглеждаме в избелелите фотографии от тези паметни събития, защото „те ни срещат с хора – смели, дръзки, горди“. По думите на вицепрезидента това бяха истински водачи, които имаха едно верую и една мисия – да върнат величието на един народ, пет века потъпкван, но съхранил българщината, да строят съвременна, модерна и просперираща България на обединените и независими българи.

По-късно кметът на община Троян Донка Михайлова показа на вицепрезидента Илияна Йотова традиционната улица на занаятите в Троян, която е една от атракциите по време на фестивала на сливата /21- 23 септември/.

В Деня на независимостта в знак на признателност официално бе открита паметна плоча „Сто години Дойранска епопея“ на новата троянска ул. “Дойранска епопея“ от известния доктор и дарител проф. Иван Гаврилов и кмета Донка Михайлова.

Споделяне